AMBULANTA ZA MADEŽE

Poliklinika Victus

Iskustvo, znanje i etičnostAmbulanta za madeže i druge tumore kože i potkožja


U Poliklinici Victus izvodimo odstranjenje svih kožnih i potkožnih promjena. Sve kirurške zahvate izvodimo po načelima plastične kirurgije što pacijentima osigurava brzo i sigurno cijeljenje operacijske rane per primam uz kasniji minimalno vidljivi ili posve nevidljivi ožiljak. Ukoliko postoji klinička indikacija, u okviru kliničkog pregleda bit će učinjen i UZV pregled mekog tkiva u području promjene radi sigurnog utvrđivanja dijagnoza i plana daljnjeg liječenja. Jer, ne treba smetnuti s uma kako u statistički malom, ali ne beznačajnom broju, neke od tih potkožnih kvržica predstavljaju različite premaligne ili maligne promjene koje zahtijevaju hitno i neodgodivo liječenje.

Madeži (nevusi) su male, obično tamne, kožne izrasline koje se razvijaju iz stanica kože koje proizvode pigment (melanociti). Većina madeža je bezopasna i ne treba ih ukloniti. Međutim, neki madeži izrazito sliče malignom melonomu, raku kože, i teško se razlikuju od melanoma.
Nekarcinomski madeži se također tijekom vremena mogu razviti u maligne melanome. Polovica malignih melanoma počinje kao madeži, tako da madež koji izgleda sumnjivo treba ukloniti i mikroskopski pregledati, tj.učiniti patohistološku (PHD) analizu.
Osim madeža, brojne su druge patološke promjene kože i potkožja koje se pojavljuju po cijelom tijelu, od glave do pete, koje izazivaju kozmetičko-estetske ili funkcijske smetnje, ili pak mogu svojim rastom izazvati komplikacije, kao što su fibromi, lipomi i ateromi.
 
 

1
Nevus (madež) – ekscizija i PHD
2
Fibrom – ekscizija i PHD
3
Lipom – Incizija uz ekstirpaciju u cijelosti ( in toto), PHD
4
Aterom – incizija uz ekstirpaciju u cijelosti ( in toto), PHD

Dr. Dražen Đurović

Specijalist opće kirurgije i subspecijalist plastične kirurgije


Rođen u Zagrebu 1970 gdje je i završio Medicinski fakultet. Specijalizirao Opću kirurgiju u KB Sestre Milosrdnice. Užu specijalizaciju iz Plastične kirurgije završio u KB Dubrava.

Autor je i koautor u desetak radova iz područja kirurgije dojke i traumatologije. Najveći dio radnog vijeka posvetio je dijagnostici i liječenju raka dojke, kako kroz UZV dijagnostiku i preglede tako i kroz minimalno invazivnu te rekonstrukcijsku kirurgiju dojke.

Primum non nocere
gdpr-image
Poliklinika Victus upotrebljava kolačiće kako bi Vam osigurala kvalitetno iskustvo na stranici. Nastavkom korištenja stranice smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe i da ste suglasni ste sa našom Politikom privatnosti.
Pročitaj više